Directeur-generaal Wim Saris op werkbezoek bij Alleen jij bepaalt wie je bent

De kick-off van de nieuwe jaargang van AJB bij het Olympia College in Rotterdam-Zuid vond plaats op dinsdag 19 maart. Directeur-generaal Politie, Straffen en Beschermen Wim Saris van het Ministerie van Justitie en Veiligheid bracht een bezoek aan deze kick-off. Wim Saris was onder de indruk van de inzet van AJB: “Dit is een heel mooie vorm van criminaliteitspreventie. Eentje waarin de doelgroep positief benaderd wordt en een kans krijgt om mee te doen aan sport zonder financiële of praktische belemmeringen. Zo kunnen deelnemers werken aan een positieve toekomst. Met dit soort interventies dragen we daadwerkelijk bij aan de opgave die we als ministerie hebben.”

Naast Wim Saris waren ook twee ambassadeurs van AJB aanwezig. Scheidsrechter betaald voetbal Serdar Gözübüyük en recordinternational honkballer Raily Legito riepen de 150 leerlingen op om deze kans te pakken en mee te doen. Serdar: “Ik ben vroeger op school uitgelachen voor het feit dat ik als scheidsrechter de top wilde bereiken. Op mijn middelbare school in Haarlem riepen ze dat ik alleen al om mijn achternaam nooit de top zou bereiken. Ik ben er trots op dat ik vandaag voor jullie sta. Ook ik heb mijn eigen succes bepaald.”

Deel via social media

Steun alleen jij bepaalt wie je bent of wordt partner in de uitvoering

Alle hulp is meer dan welkom. Dus wilt u ons steunen of wilt uw vereniging, school of gemeente meedoen? Neem dan contact met ons op. Wil je deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier onze vacatures.