Interview Yassire Hamdani, voetbaltrainer bij Alleen jij bepaalt

Yassire Hamdani is al vanaf het begin hoofdtrainer voetbal bij AJB. Op dit moment is hij hoofdtrainer van Soccer for Life uit Dordrecht en DWO uit Zoetermeer. Wij vroegen hem naar zijn passie voor voetbal en zijn ambities binnen het project AJB. 

Als trainer zie je veel jongens van 12-16 jaar. Wat voor kind was jij op die leeftijd?

“Tussen de 12 en 16 jaar was ik een kind die aan het puberen was en daarnaast veel bezig was met sport en plezier maken. En dan heb ik het voornamelijk over voetballen. Voetballen was vanaf kleins af aan mijn lust en mijn leven. Voor schooltijd, tussen de schooltijden in en na schooltijd was ik op het pleintje te vinden om te voetballen. Gelukkig, met de juiste begeleiding die ik van thuis kreeg, gingen mijn schoolprestaties er niet onder lijden.”

Hoe belangrijk was voetbal voor jou als kind?

“Enorm belangrijk! Voetbal was mijn uitlaatklep en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zo. Ik merk aan mezelf dat wanneer ik een tijdje niet gevoetbald heb, dat ik ook minder lekker in mijn vel zit. Dit had ik als jonge student ook al. Ik werd dan erg onrustig. Vandaar dat ik zoveel voetbalde, maar ik deed het vooral omdat ik het gewoon erg leuk vind!”

Waarom wilde je graag trainer worden bij AJB?

“Ik was al enige tijd jeugdtrainer in het voetbal van verschillende teams. Toen AJB op mijn pad kwam, was dit een kans die ik met beide handen heb gegrepen. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van gehad en ben ik erg blij dat ik nog steeds deel uitmaak van het AJB-team!”

Wat is het mooiste wat je bij AJB hebt meegemaakt?

“Het mooiste wat ik heb meegemaakt, maak ik eigenlijk ieder jaar mee tijdens het eindtoernooi. Hierbij komen alle kinderen bij elkaar die meedoen aan het project om tegen elkaar te voetballen. De strijd die ze onderling hebben, het plezier wat ze uitstralen en de ouders/verzorgers die trots naar hun kinderen komen kijken in een groot stadion, is heel mooi om te zien.

Het allermooiste hoop ik in oktober mee te maken wanneer we met teams van verschillende sporten naar Aruba gaan om tegen andere AJB jongeren te sporten die van de Nederlandse Antillen daar naar toe komen voor een 5 daags toernooi.”

Welk doel stel jij jezelf als trainer bij AJB?

“Mijn doel is om de jongeren te begeleiden in hun ontwikkeling naar volwassenheid. Ontwikkelingen in sociale vaardigheden en competenties staan boven de ontwikkeling van de voetbalvaardigheden. Als ik aan het einde van het traject zie hoe een kind zich hierin heeft ontwikkeld als mens, geeft mij dit onwijs veel voldoening en ben ik ook enorm trots op hem/haar. Als een leerling dan zichzelf ook nog ontwikkelt op voetballend gebied, is dat alleen maar mooi meegenomen!”

Wat zou jij jongens en meisjes van die leeftijd het liefst willen meegeven?

“Kies een uitlaatklep of sport waar jij je plezier en motivatie uit haalt! Werk hard om dromen werkelijkheid te maken en geef nooit op. Vraag om hulp aan je trainer/docent wanneer je het moeilijk hebt!”

Deel via social media

Steun alleen jij bepaalt wie je bent of wordt partner in de uitvoering

Alle hulp is meer dan welkom. Dus wilt u ons steunen of wilt uw vereniging, school of gemeente meedoen? Neem dan contact met ons op. Wil je deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier onze vacatures.