Koninkrijkstoernooi 2019

Het jaarlijkse koninkrijkstoernooi heeft dit jaar plaatsgevonden van 6 tot 11 oktober op Bonaire. De delegaties van Nederland, Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten waren aanwezig om met de sporten voetbal, basketbal en honkbal deel te nemen aan dit toernooi. De hele week lang hebben de jongeren samen met hun begeleiders meegedaan met activiteiten en sporten op het eiland. 

De maandagochtend begon met verschillende opdrachten en spellen in teamverband op het strand van Sorobon. Hier hebben de jongeren van de verschillende delegaties samen moeten werken om opdrachten in het zand en op het water te voltooien. Later in de middag zijn alle groepen naar Rincon vertrokken, waar de officiële opening van het koninkrijkstoernooi werd gehouden. De delegaties werden verwelkomt in het stadion Antonio Trenidad door de Arubaanse minister Andin Bikker. Vervolgens werd de aftrap gehouden voor de eerste wedstrijd die werd gevoetbald door Bonaire en Nederland. 

De volgende ochtend waren de basketballers en honkballers ook aan de beurt om het tegen elkaar op te nemen. Nadat zij tijdens de eerste spelronde hun vaardigheden hebben laten zien, was het tijd voor het middagprogramma waarbij er een eilandtour op de planning stond. Meerdere bussen zijn langs verschillende bezienswaardigheden gereden om iedereen kennis te laten maken met het pracht en de historie van Bonaire. De avond werd afgesloten met een sport- en spelavond bij Jong Bonaire waar jongeren en begeleiders konden kiezen tussen verschillende activiteiten uiteenlopend van domino’s tot aan trefbal. 

De vroege woensdagmorgen begon met het dagelijkse ontbijt voordat de delegaties werden verwacht voor de tweede speelronde van voetbal, basketbal en honkbal. Na een ochtend lang gesport te hebben, was het daarna tijd voor ontspanning. De middag stond open voor een vrije invulling, waarbij er gebruik werd gemaakt van het zwembad in het hotel. Hier werd er veel gezwommen en gespeeld totdat de bussen paraat stonden om te vertrekken richting de Regatta, waar alle delegaties meeliepen met de parade. Hier werden de teams ook op het podium geroepen en voorgesteld. Na een moment in de spotlight was het weer tijd om terug te gaan naar het hotel, waar er samen werd gegeten en de dag tot een eind kwam. 

Op donderdagochtend vond de laatste speelronde plaats. Alle teams hebben de laatste dag sportief tegen elkaar gestreden voor de eerste plek in het toernooi. Nadat de wedstrijden waren gespeeld en de deelnemers waren bijgekomen, werd de officiële afsluiting gehouden waarbij de gezaghebber Edison Rijna een toespraak hield. Hier werd ook de prijsuitreiking gehouden met een groot applaus voor alle delegaties voor hun inzet en bijdrage. Nederland wist uiteindelijk een mooie beker te bemachtigen voor hun tweede plek in het basketbal toernooi. Gezamenlijk werd er gegeten en gedanst op deze avond met een live optreden om de gezellige week te vieren en af te sluiten. 

Op vrijdag 11 oktober was het helaas weer tijd om te vertrekken. De koffers moesten ingepakt worden en er kon nog een laatste duik genomen worden in het zwembad of op het strand. Bij het hotel werd er afscheid genomen van de andere delegaties om vervolgens terug te reizen naar Nederland. Het was een leuke en gezellige week met sport en activiteiten, maar vooral ook een week waarbij er veel nieuwe vrienden zijn gemaakt en mooie ervaringen zijn opgedaan.

Deel via social media

Steun alleen jij bepaalt wie je bent of wordt partner in de uitvoering

Alle hulp is meer dan welkom. Dus wilt u ons steunen of wilt uw vereniging, school of gemeente meedoen? Neem dan contact met ons op. Wil je deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier onze vacatures.