Prins Pieter-Christiaan loopt de marathon voor AJB

Prins Pieter-Christiaan heeft zondag 29 september onder startnummer 34281 deelgenomen aan de BMW Marathon van Berlijn. Het is niet de eerst marathon van de derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hij vraagt met zijn deelname aandacht voor sportorganisatie Laureus welke in Nederland actief is met het grootste Laureus project ter wereld: “Alleen jij bepaalt wie je bent”. Pieter-Christiaan is voorzitter van de Nederlandse tak van Laureus. Met de deelname aan deze marathon zamelen hij ook geld in voor AJB.

Het was afzien

“Tot 25 kilometer ging alles volgens plan. Toen moest ik langzamer gaan lopen omdat ik even wat minder energie had. Maar dat was niets schokkends, totdat ik in de regenbui terecht kwam en de kramp in mijn rechter hamstring schoot”, vertelde hij na afloop aan het ANP. “Ik probeerde een normale pas te maken, maar voelde iedere keer een stekende pijn. Tot 36 kilometer was het enorm afzien, maar toen vond ik een manier om toch iets van snelheid te maken zonder elke stap een steek te hebben”

Het maken van een goede tijd had de prins al uit zijn hoofd gezet. “Ik hoopte dat ik weer energie zou krijgen en dat lukte. De laatste vijf kilometer gingen oké. Maar toen was de schade al gedaan en was van het mooie begin niets over. Ook was ik veel te koud. Ik lag met rillingen en kramp in de recoverytent. Niettemin ben ik blij dat ik door ben gegaan.”

De marathon in Berlijn is de achttiende die de prins loopt. Over een maand loopt hij voor de negende keer de marathon van New York.

Deel via social media

Steun alleen jij bepaalt wie je bent of wordt partner in de uitvoering

Alle hulp is meer dan welkom. Dus wilt u ons steunen of wilt uw vereniging, school of gemeente meedoen? Neem dan contact met ons op. Wil je deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier onze vacatures.