Hoofdtrainer Alleen Jij Bepaalt Voetbal

Word jij enthousiast van werken met jongeren middels sport? Haal je daarnaast energie uit het coachen en begeleiden van jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO op weg naar hun volwassenheid? Dan is de functie hoofdtrainer misschien iets voor jou!

Stichting Laureus Nederland is onderdeel van Laureus Global, een organisatie die wereldwijd sport inzet om mensen te veranderen. Laureus Nederland is in meerdere gemeenten actief met het project ‘Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent’. Binnen dit project worden jaarlijks jongeren geholpen door middel van sport.  

 Als hoofdtrainer heb je een afwisselende functie, waarbij je 6 uur per week op het veld staat om trainingen te geven en in gesprek gaat met de deelnemers om hen te begeleiden en te coachen binnen hun ontwikkelingen. Voorafgaand aan het sportseizoen zul je verantwoordelijk zijn voor het opzetten van je eigen team met ondersteuning van een projectleider. Gedurende het seizoen zul je verantwoordelijk zijn voor de organisatie van trainingen, wedstrijden en andere activiteiten. Daarnaast wordt je binnen de organisatie pedagogisch opgeleid.  

Direct solliciteren
Hoofdtrainer Alleen Jij Bepaalt Voetbal

Wie ben jij

Een hoofdtrainer van Alleen Jij Bepaalt past binnen het onderstaand profiel:

  • In het bezit van minimaal een MBO-4 diploma, of gelijkwaardig aantoonbaar werk- en denkniveau
  • Is in staat om als rolmodel te fungeren en heeft aantoonbare affiniteit en/of ervaring met de doelgroep.
  • Is in staat om voor de groep te staan, voorbeeldgedrag te vertonen, aan te spreken, te normeren
  • Is in staat om een sporttraining te geven.
  • Is in staat om een positieve relatie op te bouwen met de deelnemers.
  • Is in staat om zelfstandig samen te werken met de onderwijsinstellingen, verenigingen en directe collega’s.

Het kunnen overhandigen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag is een vereiste.

Wat ga je doen

Alleen Jij Bepaalt is een gedragsinterventie waarbij sport en rolmodellen worden ingezet om een positieve gedragsverandering te realiseren. De sporten worden ingezet als middel met het doel deze verandering teweeg te brengen. Tijdens de interventie krijgen zij in een positieve sociale omgeving vaardigheden met betrekking tot normen en waarden omgaan met autoriteit, discipline en vele andere vaardigheden aangeleerd. De hoofdtrainers fungeren als rolmodel binnen de interventie en zijn de belangrijkste schakel in het realiseren van de doelstellingen. Een hoofdtrainer van Alleen Jij Bepaalt onderscheidt zich van ‘normale’ sporttrainers doordat zij sportieve prestaties ondergeschikt maken aan vooruitgang op sociaal vlak. Deze interventie wordt uitgevoerd binnen het praktijkonderwijs en / of VMBO basis- en
kaderberoeps.

Wat bieden wij

Wij bieden jou een uitdagende functie binnen een sterk groeiende organisatie. Naast een goed salaris, een pensioenregeling en andere verzekeringen, bieden wij bovenal een prettige
werksfeer. De werkdagen zullen in overleg bepaald worden met de projectleider. Verder bieden wij jou alle nodige middelen om het werk goed te kunnen uitvoeren, waaronder scholing en ondersteuning vanuit de projectleider.

Nog vragen of wil je direct solliciteren?

Stuur je vraag of sollicitatie (voorzien van CV en motivatiebrief) naar

Steun alleen jij bepaalt wie je bent of wordt partner in de uitvoering

Alle hulp is meer dan welkom. Dus wilt u ons steunen of wilt uw vereniging, school of gemeente meedoen? Neem dan contact met ons op. Wil je deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier onze vacatures.