Activiteiten

Verenigingen & scholen

Koninkrijktoernooi 2019

Het jaarlijkse koninkrijkstoernooi heeft dit jaar plaatsgevonden van 6 tot 11 oktober op Bonaire. De delegaties van Nederland, Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten waren aanwezig om met de sporten voetbal, basketbal en honkbal deel te nemen aan dit toernooi. De hele week lang hebben de jongeren samen met hun begeleiders meegedaan met activiteiten en sporten op het eiland. 

De maandagochtend begon met verschillende opdrachten en spellen in teamverband op het strand van Sorobon. Hier hebben de jongeren van de verschillende delegaties samen moeten werken om opdrachten in het zand en op het water te voltooien. Later in de middag zijn alle groepen naar Rincon vertrokken, waar de officiële opening van het koninkrijkstoernooi werd gehouden. De delegaties werden verwelkomt in het stadion Antonio Trenidad door de Arubaanse minister Andin Bikker. Vervolgens werd de aftrap gehouden voor de eerste wedstrijd die werd gevoetbald door Bonaire en Nederland. 

Lees meer over het toernooi

Koninkrijktoernooi 2018

Van 1 t/m 5 oktober vond het Koninkrijkstoernooi weer plaats. Dit jaar kwamen de landen bijeen op Aruba. Tijdens het toernooi hebben de voetbal-, honkbal- en basketbalteams gestreden voor de overwinning. Nederland reisde dit jaar met twee voetbalteams en één honkbalteam af naar Aruba. Deze week stond in het teken van samen plezier maken en nieuwe vrienden ontmoeten. De ambassadeurs van het toernooi waren dit jaar: honkballers Ramiro Balentina en Raily Legito en voetbalscheidsrechter Serdar Gözübüyük. Bekijk de video’s van begin tot eind! 

Eindtoernooi voetbal

Op zondag 17 juni 2018 kwamen alle voetbalteams van AJB bij elkaar in het Cars Jeans Stadion in Den Haag voor de seizoensafsluiting. Tijdens het toernooi en de netwerkborrel blikten we met alle deelnemers, ouders, en genodigden terug op het seizoen. We danken onze partner ABN AMRO voor het mede mogelijk maken van het project ‘Alleen jij bepaalt’. Bekijk hieronder beelden van het eindtoernooi!

Eindtoernooi basketbal

Op zaterdag 23 juni 2018 vond het eindtoernooi basketbal plaats in Amsterdam. Het was een fantastische afsluiting van een mooi seizoen. Bekijk hieronder de video en foto’s voor een impressie van het toernooi!

World Port Tournament

Het World Port Tournament is een honkbaltoernooi dat twee jaarlijks in de zomer door de Stichting Rotterdam Baseball wordt georganiseerd in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam. Het World Port Tournament wordt afwisselend met de Haarlemse Honkbalweek gehouden. Het toernooi vindt in de oneven jaren plaats. Dit jaar was het alweer de 17e editie en deden de volgende landen mee: Nederland, Japan, Taiwan, USA en Curaçao. Tijdens het toernooi werd er de gehele week gehonkbald en waren er rondom het stadion ook andere activiteiten voor jong en oud. 

‘Alleen jij bepaalt’ is het goede doel waar het WPT enige tijd mee samenwerkt. Tijdens de veiling en particuliere sponsoringen is er bijna €11.000 euro opgehaald! Hier is AJB erg blij mee zodat we de honkballers van AJB van meer materialen kunnen voorzien. Ook is er een nieuwe ambassadeur bekend gemaakt tijdens de veiling, Churandy Martina.  De altijd goedlachse Churandy is erg blij om vanaf nu ambassadeur te zijn van het project ‘Alleen jij bepaalt’. Daarnaast is hij naast het sprinten ook een groot fan van honkbal.

De deelnemers van AJB mochten tijdens de openingswedstrijd mee het veld op met een speler van het Nederlands of Curaçaos-team, dit was een super leuke ervaring voor iedereen! 

Basketbal toernooi bij HBV The Jumpers groot succes

Het spelen van wedstrijden en toernooien blijkt toch het allerleukste om te doen!

Daarom werd voor de deelnemers aan ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’ een toernooi georganiseerd om te laten zien waarvoor het gehele seizoen keihard is getraind.

Behalve dat er gestreden werd voor de winst viel met name de hoge mate van sportiviteit op. Hieruit blijkt maar eens hoe belangrijk AJB is voor alle deelnemers. Je ziet de kinderen groeien en de saamhorigheid was groot.. Het omgaan met teleurstelling en het samenwerken met elkaar gaat steeds beter!

Toernooi The Jumpers in Den Haag:
Op zondag 30 juni vond het toernooi bij The Jumpers in Den Haag plaats. In totaal hebben 100 deelnemende kinderen een onvergetelijke dag gehad!

Acht verenigingen met in totaal 11 teams streden om de felbegeerde titel.

Ambassadeur Basketbal voor AJB , Chip Jones was aanwezig om de deelnemers aan te moedigen en te voorzien van tips en tricks.

Buiten het toernooi zelf werden er meerdere activiteiten georganiseerd.

Zo was er een Shoot Out Contest, hebben de deelnemers en begeleiders samen een lunch gekregen en werd de dag afgesloten met een All Star Game. Hiervoor werden de meest sportieve deelnemers uitgenodigd een slotwedstrijd te spelen op het Centre Court!

Om 16.00 uur ging iedereen voldaan huiswaarts.

Churandy Martina

"Doorzettingsvermogen, veerkracht, geloof en optimisme; dat helpt je naar jouw eigen top!"

Steun alleen jij bepaalt wie je bent of wordt partner in de uitvoering

Alle hulp is meer dan welkom. Dus wilt u ons steunen of wilt uw vereniging, school of gemeente meedoen? Neem dan contact met ons op. Wil je deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier onze vacatures.